Faalangst examen | Rijschool Safety First | Ondanks faalangst je rijbewijs halen

Faalangstexamen


Het CBR is in 2009 gestart met een landelijke proef met 10.000 faalangstexamens. Het faalangstexamen is speciaal bedoeld voor kandidaten die met behulp van de beschikbare middelen niet de noodzakelijke rust kunnen vinden om te slagen voor het rijexamen.


Voor wie is het faalangstexamen bedoeld?


Een faalangstexamen, de naam zegt het al, is bedoeld voor mensen die last hebben van faalangst voor het rijexamen. Wanneer er vermoedt dat je last hebt van een ongezonde en extreme angst voor het rijexamen, dan ben je bij Rijschool Safety First aan het juiste adres. Door middel van een speciale faalangst instructeur ga je tijdens de eerste rijles de strijd met de faalangst al aan.


Faalangstexaminator

De faalangstexaminator bij het CBR is getraind om mensen met faalangst te begeleiden.


Duur faalangstexamen: 90 minuten

Het faalangstexamen duurt langer dan een gewoon praktijkexamen, namelijk 90 minuten. Het begint met een intakegesprek, waarin je jouw klachten door de faalangst kan bespreken. De examinator zal hier tijdens het examen extra rekening mee houden.


Time-out

Is het examen begonnen en slaat de spanning toe, dan kun je een time-out aanvragen. Wanneer dit meerdere keren het geval is, dan is het mogelijk om meerdere keren een time-out aan te vragen. Daarnaast kan de examinator ook een time-out geven, als hij denkt dat je het nodig hebt.


Niet makkelijker

Het faalangstexamen duurt langer, maar is absoluut niet gemakkelijker van een regulier praktijkexamen. Ook bij het faalangstexamen moet je voldoen aan alle “rijvaardigheidseisen”. Net zoals bij een praktijkexamen moet je laten zien aan de examinator dat je op een veilige en verantwoorde manier aan het verkeer deelneemt.


Duurder

Het faalangstexamen is duurder dan een regulier praktijkexamen. Dit komt omdat het faalangstexamen langer duurt.