De opleiding | Rijschool Safety First | Rijlessen op een leuke en leerzame manier

De Opleiding

Eindelijk is het zo ver, je eerste rijles, spannend. In de eerste rijles, ook wel de proefles, leren jij en de instructeur elkaar kennen, om te zien of het klikt. De proefles is daarbij ook geheel vrijblijvend. Mocht de manier van lesgeven je niet aanspreken, ben je nooit verplicht om te blijven lessen. Je zit immers een behoorlijke tijd met elkaar in de auto en je moet het wel naar je zin hebben. Elke les moet iets zijn om naar uit te kijken!

In eerste instantie beginnen we met het juist instellen van de zit- en stuurhouding. Wanneer de zit- en stuurhouding goed zijn ingesteld en er een korte uitleg gegeven is over het voertuig, rijden we gezamenlijk naar een rustige omgeving. In deze rustige omgeving krijg je uitleg over de voertuigbeheersing. Er wordt uitleg gegeven over de twee stuurmethodes, het schakelen, het remmen en het gas geven. Tot slot krijg je nog uitleg over het afstellen van de spiegels. In de eerste lessen wordt voornamelijk aandacht besteed aan de voertuigbeheersing, de basis van het autorijden. Voordat we een stap verder kunnen gaan, is het belangrijkste dat je de auto onder controle hebt. Voor iedere leerling is dus een rijopleiding op maat. De stappen die jij doorloopt worden bijgehouden op een instructiekaart.

Afhankelijk van jouw voorkeur en woonplaats, worden er rijlessen van 60, 90 en 120 minuten gegeven. Bij Rijschool Safety First hoef je nooit leerlingen op te halen of thuis te brengen. Zo is de rijles tijd altijd volledig voor jou!